Coreea de Sud merge la vot pe 9 martie pentru a-și alege următorul președinte – iar cripto-ul va juca probabil un rol major în determinarea rezultatului.

După o perioadă tensionată și acerbă de campanie, fostul procuror general Yoon Suk-yeol, din principalul Partid al Puterii Populare de opoziție, speră să destituie Partidul Democrat de guvernământ. Candidatul acestuia din urmă este Lee Jae-myung, fostul guvernator în vârstă de 57 de ani al provinciei Gyeonggi, cea mai bogată și mai populată regiune din Coreea de Sud.

Ambii bărbați, după cum s-a raportat, au încercat să se depășească unul pe altul cu promisiuni din ce în ce mai pro-cripto-manifest, toate acestea ar reprezenta o abatere majoră de la politicile mai cripto-sceptice ale administrației actuale a președintelui Moon Jae-in.

Sub Moon, ofertele inițiale de monede (ICO) în toate formele lor au fost interzise, ​​iar jocurile cripto de tip play-to-earn (P2E) fiind de asemenea strict restricționate. Și schimburile cripto și furnizorii de portofel au fost forțați să respecte unul dintre cele mai stricte seturi de protocoale de reglementare din lume.

Dar în tot acest timp, popularitatea cripto-ului a înflorit în Coreea de Sud, cu mulți tineri care se înghesuie către bitcoin (BTC) și alte criptoactive. O inițiativă rară de efort comun a lui Lee și Yoon a dus la amânarea legii guvernamentale privind cripto-taxa, mult defăimată, cu un an în parlament.

Ambele părți au încercat să atragă alegătorii mai tineri cu politici pro-cripto . Pentru Yoon, retragerea votului tinerilor de la Lee l-ar ajuta probabil să câștige teren în capitala Seul, care va fi un câmp de luptă cheie la votul de mâine.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie Real Meter, Yoon a deschis un decalaj de aproape 5% față de rivalul său, 45% afirmând că ar vota pentru candidatul Puterii Populare. Puțin peste 40% au spus că vor vota în favoarea lui Lee. Dar este posibil ca un regizor neașteptat să fi apărut sub forma lui Ahn Chul-soo, un pionier în tehnologie care reprezintă Partidul Poporului de opoziție. Ahn a obținut aproximativ 7% din sprijin în același sondaj, dar de atunci a renunțat la cursă și și-a îndemnat susținătorii să voteze pentru Yoon.

Dar un sondaj din februarie de la aceeași firmă a prezis o imagine mult mai apropiată, cu Yoon cu un singur punct înainte. Sondajele anterioare din ianuarie l-au avut pe Lee foarte ușor înainte.

Iată câteva dintre angajamentele celor doi candidați legate de cripto:

Lee:
  • a propus un venit anual de bază universal (UBI) de 800 USD
  • a declarat, de asemenea, că „se gândește” să lanseze un criptoactiv condus de guvern care ar fi aruncat cetățenilor – posibil ca mijloc de distribuire a UBI
  • s-a vorbit despre crearea unui „hub” cripto internațional folosind metode pro-business
  • a promis că va „revede” interdicția ICO
  • s-a angajat să ia în considerare posibilitatea emiterii de jetoane de securitate, în special pentru companiile de risc mici și mijlocii
  • s-a angajat să creeze paritate fiscală cu limitele comercianților de la bursă privind tranzacțiile fără taxe
Între timp, Yoon:
  • de asemenea, a promis că va „revede” interdicția ICO
  • a spus că „va crea în mod activ un mediu în care tinerii pot investi [în cripto] cu încredere”.
  • a spus că va crea ceea ce el numește Agenția de Promovare a Industriei Digitale, care va sprijini industria cripto și va formula o politică de reglementare a criptoactivelor și a jetoanelor nefungibile ( NFT )
  • a susținut că va analiza posibilitatea de a permite firmelor să lanseze oferte inițiale de schimb (IEO)
Share.

Leave A Reply