CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că producătorul de mașini electrice acceptă acum Dogecoin pentru plățile de marfă.

Tesla accepta Dogecoin pentru marfa. Prețul Dogecoin (DOGE) a crescut vertiginos la un maxim lunar de peste 0,2 USD vineri dimineață. Reacționând la știrea că moneda meme poate fi acum folosită pentru plăți la magazinul Tesla.

Șeful Tesla, Elon Musk, a împărtășit știrea pe Twitter, spunând că marfa companiei este „cumpărabilă cu Dogecoin”.

După cum arată datele de la CoinGecko , DOGE a crescut cu 16% vineri, ajungând la un maxim de 0,200369 USD, înainte de a reveni la 0,192 USD până la momentul scrierii.

Aceasta este a cincea zi consecutiv de câștiguri pentru moneda meme, care a crescut cu 23,8% în ultima săptămână.

Cea mai recentă acțiune de preț a făcut ca DOGE să răstoarne Avalanche (AVAX). Devenind a 11-a cea mai mare criptomonedă de pe piață după capitalizarea pieței.

În prezent, există doar câteva articole disponibile în magazinul Tesla care pot fi plătite cu DOGE, inclusiv catarama de centură Giga Texas pentru 835 DOGE, un Cyberwhistle pentru 300 DOGE și o echipă Cybersquad pentru copii, care este disponibilă pentru 12.020 DOGE.

Anul trecut, Tesla a început să accepte Bitcoin ca plată pentru vehiculele sale electrice. Cu toate acestea, compania a renunțat la proiectul pilot pe fondul preocupărilor legate de impactul negativ al criptomonedei lider asupra mediului.

Efectul Elon Musk

Musk, care s-a descris cândva drept „Tatăl câinelui”, are o relație lungă cu criptomoneda meme.

Șeful Tesla pledează de mult timp pentru Dogecoin, promovând ideea utilizării criptomonedei pentru plăți. În același timp, compania sa de rachete SpaceX a anunțat o misiune pe Lună în 2022. Avand sarcina utilă plătită în întregime în moneda meme.

Anul trecut, Musk a sugerat că Dogecoin ar putea învinge Bitcoin, dezvăluind că a făcut echipă cu dezvoltatorii Dogecoin în încercarea de a face criptomoneda mai accesibila și mai ecologică.

Dogecoin a beneficiat și de interesul lui Musk, multiplele tweet-uri ale miliardarului trimițând moneda în sus de mai multe ori.

CEO-ul Tesla și-a aratat din nou loialitatea față de Dogecoin luna trecută, când, pe fondul aprinsului Twitter în jurul Web3, provocat de Jack Dorsey, a spus că este „pro Doge”.

Share.

Leave A Reply