Statele Unite au devenit recent liderul mondial al mineritului Bitcoin, dar nu toată lumea este mulțumită de asta.

Statele Unite ale Americii au depășit China ca principală putere mondială în minerit Bitcoin la începutul acestui an. Texas, la rândul său, a devenit unul dintre cele mai prietenoase state cu criptomonede din Statele Unite.

Dar pe măsură ce din ce în ce mai mulți mineri vin în Texas, statul se confruntă cu o controversă minieră. 

Pe măsură ce China a început să-și retragă industria minieră ca parte a represiunii mai ample asupra industriei cripto, Texas a fost ocupat să-și dezvolte propria strategie.

În luna martie a acestui an, Argo Blockchain a finalizat achiziția a 320 de acri de teren texan pentru a lansa operațiuni miniere Bitcoin.

În aprilie, Riot Blockchain a cumpărat un alt site masiv de minerit Bitcoin din Texas pentru 650 de milioane de dolari.

O lună mai târziu, după ce interzicerea exploatării miniere din China începuse cu adevărat, firma minieră chineză BIT Mining Limited a anunțat o investiție într-un centru de date cripto miniere din Texas de 25 de milioane de dolari.

Senatorul Cruz — vorbind la Texas Blockchain Summit din octombrie — a spus că Bitcoin ar putea folosi resursele energetice care sunt in plus.

„Cincizeci la sută din gazul natural din această țară, care este ars, este ars în Permian chiar acum, în West Texas. Cred că aceasta este o oportunitate enormă pentru Bitcoin, deoarece aceasta este energie care este doar irosită”, a spus senatorul.

În ciuda comentariilor lui Cruz, este de stiut că extragerea Bitcoin cu surse de energie neregenerabile, cum ar fi gazul natural, este dăunătoare mediului. 

Potrivit Universității Cambridge, 61% din rețeaua de minerit Bitcoin este alimentată cu surse de energie neregenerabile sau cu consum intens de carbon (cum ar fi gazul natural). 

După cifrele actuale , asta ar însemna că mineritul Bitcoin emite aceeași cantitate de gaze cu efect de seră ca peste 26 de miliarde de tone de cărbune ars.

 

Share.

Leave A Reply