Silvergate Bank urmareste sa cumpere Diem pentru 200 de milioane de dolari, a raportat The Wall Street Journal.

Asociația Diem (cunoscută anterior ca Asociația Libra) este un proiect condus de Meta , care a urmărit inițial să creeze o monedă digitală globală.

În luna mai, Silvergate Bank a colaborat cu Diem pentru a emite Diem USD, o monedă stabilă legată de dolarul american. Ințelegere menită să calmeze autoritățile de reglementare. Deoarece banca deservește companii de tip blockchain, se aștepta ca acordul să ajute proiectul care se luptă deja să câștige ceva putere. Cu toate acestea, Rezerva Federală a SUA a rămas sceptică și nu a arătat undă verde pentru plan.

Miercuri, rapoartele sugerau că Diem încearcă să-și vândă activele în încercarea de a returna capitalul investitorilor săi.

Această vânzare raportată astăzi „reprezintă un efort de a stoarce o parte din valoarea rămasă dintr-o afacere care a fost contestată aproape de la început”, se spune în articol.

Meta (alias Facebook ) se presupune că deține aproximativ o treime din proiect, iar restul este deținut de firme de capital de risc și companii de tehnologie necitate.

Proiectul Libra, dezvăluit la jumătatea anului 2019, a fost susținut inițial de 18 companii de top tehnologic și firme de capital de risc, inclusiv Mastercard , PayPal , Booking Holdings , eBay , Andreessen Horowitz , Breakthrough Initiatives și Ribbit Capital. Cu toate acestea, în urma unei reacții masive de reglementare, unii dintre parteneri au început să părăsească proiectul.

În decembrie 2020, proiectul Libra a devenit Diem și s-a retras de la obiectivele sale ambițioase. Dar încă nu a putut opri criticile de reglementare. Când proiectul a lansat un program pilot pentru portofelul său digital Novi în octombrie 2021.

Mai exact, într-o scrisoare către Zuckerberg, cinci senatori americani au spus că Facebook „nu poate fi de încredere că va gestiona un sistem de plată sau o monedă digitală atunci când capacitatea sa existentă de a gestiona riscurile și de a menține consumatorii în siguranță s-a dovedit cu totul insuficientă”.

Share.

Leave A Reply