Palau încearcă să-și extindă acoperirea internațională prin intermediul tehnologiei blockchain și cripto.

  • Republica Palau a anunțat un parteneriat cu Cryptic Labs.
  • Parteneriatul va crea un program de rezidență digitală pentru cetățenii globali în națiunea insulară Palau.

Republica Palau și-a anunțat astăzi parteneriatul cu Cryptic Labs pentru a lansa un program de rezidență digitală.

Președintele Palau Surangel S. Whipps, Jr . a semnat Legea privind rezidența digitală pe 22 decembrie.

„Unul dintre lucrurile pe care noi, ca țară, am vrut să le facem este să ne diversificăm economia și să creăm un centru financiar”, a declarat președintele Whipps.

Folosind Root Name System, Cryptic Labs spune că cetățenii globali pot revendica rezidența digitală susținută de Republica Palau folosind blockchain. Cu alte cuvinte, ei pot obține unele dintre avantajele rezidenței pe națiunea insulară de 18.000 de oameni fără a trăi fizic acolo.

Dacă sunteți un utilizator cripto într-o țară care restricționează tranzacționarea, acesta este un mare bonus. Cryptic Labs , lansat în Palo Alto în 2018, spune că sistemul său bazat pe blockchain permite verificarea securizată a ID-ului și accesul la funcțiile Know Your Customer (KYC) care sunt necesare pentru utilizarea multor platforme.  Președintele a subliniat că ideea nu este de a ocoli reglementările împotriva spălării banilor sau împotriva terorismului. Afirmând că procedurile KYC ar trebui finalizate anual pentru a menține rezidența.

Solicitanților aprobați li se va elibera o carte de identitate fizică și digitală de rezident, aceasta din urmă sub forma unui token nefungibil ( NFT ), un act bazat pe blockchain care acordă drepturi sau privilegii proprietarului. Cryptic Labs nu a anunțat încă ce blockchain va folosi protocolul și a spus că faza inițială a programului va emite doar ID-uri fizice. NFT-urile urmând să vină după lansare.

Whipps spune că parteneriatul cu Cryptic Labs i-a ajutat pe locuitorii din Palau să înțeleagă tehnologia blockchain și potențialele beneficii. Totuși, el și-a exprimat anterior preocupările pe care națiunea insulară le-a avut cu cripto. „Dacă ne-ai întreba acum un an dacă am face așa ceva, probabil ți-am spune că nu”, a spus Whipps. „Pentru că acum doi ani am spus că nu există criptomonede în Palau pentru că am fost învățați că este ceea ce folosesc traficanții de droguri și teroriștii”.

Dar, potrivit liderului, educația și o nouă înțelegere a beneficiilor economice ale tehnologiei blockchain au ajutat la rezolvarea acestor preocupări. „Sperăm că acest ID digital va ajuta și la facilitarea oamenilor să facă parte din comunitatea cripto”.

Share.

Leave A Reply