Ministrul adjunct al transformării digitale al Ucrainei , Alex Bornyakov, a remarcat eficiența cripto, declarând compensarea și decontările prin blockchain sunt efectuate aproape în timp real, ceea ce a permis țării să ofere un răspuns „foarte rapid”.

Bornyakov a detaliat că prin valorificarea plăților instantanee ale cripto, țara a putut achiziționa rații de calitate militară, veste antiglonț și alte forme de protecție necesare pentru „operațiunile de zi cu zi”.

„Nu pot spune, pentru că este un război în desfășurare, exact ce am cumpărat”, a spus Bornyakov, care a apărut luni într-o discuție pe Twitter Space .

„Până acum, am achiziționat 400.000 de rații de calitate militară pentru armata noastră, pentru că ei chiar au nevoie de această hrană. Am cumpărat mii de veste antiglonț și alte tipuri de protecție care ne-au ajutat armata în operațiunile de zi cu zi”, a adăugat el.

Decontările efectuate prin sistemul bancar tradițional necesită de obicei două sau trei zile. Subliniind acest lucru, Bornyakov a spus că guvernul are nevoie de un instrument care să ajute oamenii și armata mult mai rapid, motiv pentru care au început să accepte donații cripto.

„Crypto a fost una dintre modalitățile prin care ne ripostăm și, în special, de ce folosim acest lucru este pentru că am înțeles că răspunsul nostru trebuie să fie foarte rapid”, a spus el.

Bornyakov spusese anterior că aproximativ 40% dintre furnizorii militari ai țării sunt dispuși să accepte plăți cripto, restul fiind plătit cu cripto convertite în euro și dolari. La acea vreme, el a declarat că 15 milioane USD din criptodonații au fost cheltuite pentru provizii militare care au fost livrate vineri.

Conform celor mai recente date ale firmei de securitate cripto Slowmist , care urmărește donațiile cripto făcute guvernului ucrainean și a cinci organizații non-profit care ajută armata ucraineană, țara a strâns 69,8 milioane USD în donații cripto de la izbucnirea războiului.

Din acest număr, 43,2 milioane USD în criptodonații au fost trimise la adresele guvernului ucrainean. ONG-ul ucrainean „Come Back Alive”, care ajută armata țării, este al doilea cel mai mare receptor de donații cripto, strângând active digitale în valoare de 16 milioane USD.

Unele persoane proeminente din lumea cripto au susținut public, de asemenea, campania de strângere de fonduri cripto a Ucrainei cu donații notabile. În primul rând, fondatorul Polkadot (DOT), Gavin Wood, a donat 5 milioane USD în DOT, în timp ce principalul schimb de criptomonede Binance s-a angajat să doneze 10 milioane USD.

Între timp, un raport recent al firmei de cripto-intelligence CoinMetrics a arătat că, în ciuda unor donații mari, mărimea medie a contribuției a fost relativ scăzută.

Donația medie făcută în bitcoin (BTC) către adresele partajate de guvernul ucrainean a fost de 0,016 BTC (675 USD), în timp ce donația medie Ethereum (ETH) a fost de 0,01 ETH (28 USD).

În special, țara a început să primească mii de donații mici, variind de la 0,0001 ETH la 0,01 ETH, după ce a confirmat un airdrop care era menit să „recompenseze” donatorii. În cele din urmă, țara a decis să nu continue cu planurile de airdrop.

Conform companiei de cercetare cripto Elliptic , ethereum reprezintă majoritatea donațiilor cripto făcute până acum la 33,7%, urmată de donațiile bitcoin care constituie 31,2% din fondurile strânse.

„Majoritatea donațiilor primite până în prezent au fost în Bitcoin și Ether, deși monedele stabile în dolari americani contribuie într-o proporție semnificativă”, a spus Elliptic, adăugând că „oamenii trimit și NFT-uri în contul Ethereum al guvernului ucrainean”.

Conform contului oficial de Twitter al Bored Ape Yacht Club , aproape 1 milion USD de ETH a fost donat Ucrainei „prin portofele care conțin un ecosistem BAYC NFT”. Inspirată de acest lucru, populara colecție NFT a egalat această contribuție donând 388,999 ETH (1,08 milioane USD).

Între timp, datele blockchain dezvăluie că donațiile BTC și tether (USDT) sunt cheltuite cel mai repede, în timp ce mari părți din ETH și DOT s-au mutat, de asemenea, potrivit CoinMetrics. 

„Acest lucru se datorează probabil profilurilor bune de lichiditate ale acestor cripto-active sau ușurinței de tranzacționare și de conversie în valute fiduciare”, a spus firma.

După cum sa raportat anterior, cei care doresc să doneze (fie că este vorba de cripto sau fiat) au din ce în ce mai multe opțiuni din care să aleagă (ai grijă și la numărul tot mai mare de escrocherii ), dintre care unele includ:

Share.

Leave A Reply