Gigantul tehnologic Intel lansează un nou cip pentru minerit Bitcoin de „ultra-low-voltage”, dezvăluirea are loc la o conferință luna viitoare.

Intel se pregătește să dezvăluie un cip de minerit Bitcoin. Gigantul tehnologic Intel este pregătit să intre în industria de minerit Bitcoin.

Pentru conferința în sine, Intel are pregătită o prezentare pentru noul cip Bonanza Mine, care este descris ca un „ASIC pentru minerit Bitcoin, ultra-low-voltage energy-efficient”.

În decembrie, când a discutat despre GPU-urile de jocuri ale companiei, GM Raja Koduri a declarat pentru Intel Gaming. „Cred că blockchain-ul este o tranzacție care se desfășoară mult mai eficient decât arderea ciclurilor hardware”, adăugând că acesta este „ceva la care lucrăm. ”

Potrivit Tom’s Hardware, nu este încă clar dacă Intel va lansa noul cip pentru public sau dacă acesta va rămâne încorporat într-un proiect de cercetare deocamdată.

Intel și cripto

 

Nu este prima dată când Intel pătrunde în lumea cripto. 

În octombrie, Intel a anunțat că viitoarele plăci grafice ale companiei nu vor include restricții privind minarea criptomonedei. Ca răspuns la planurile rivalului NVIDIA de a face propriile plăci „mai puțin dezirabile” pentru minerii Ethereum.

„Nu proiectăm acest produs și nici nu construim nicio caracteristică în acest moment care vizează în mod special mineritul. În ceea ce privește acțiunile pe care le întreprindem pentru a le evita sau a le bloca, este un produs care va fi pe piață și oamenii vor putea să-l cumpere”. A declarat Roger Chandler, vicepreședinte Intel și director general al produselor și soluțiilor grafice pentru clienți.

Vara trecută, Intel a dezvăluit , de asemenea, într-un dosar la SEC, că deține acțiuni Coinbase în valoare de aproape 800,00 USD.

Cu toate acestea, această știre reprezintă un pivot semnificativ în industria minieră Bitcoin pentru gigantul tehnologic. 

Conform celor mai recente date de la Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, mineritul Bitcoin este responsabil pentru aproximativ 137 terawatt-oră de consum de energie pe an, ceea ce înseamnă că Bitcoin consumă mai multă energie decât majoritatea țărilor.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că compania „a făcut lucrări de proiectare în jurul ASIC-urilor optimizate SHA 256 timp de câțiva ani, începând cu munca de descoperire realizată în laboratoarele Intel”.

5 Tendinte de urmarit in 2022.

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Spania vizeaza cripto-infuencerii cu noi reglementari - 4Crypto.Ro

Leave A Reply