Ministrul indian de Finanțe, Nirmala Sitharaman, a prezentat bugetul națiunii într-un discurs în parlament, marți.

India se îndreaptă spre legalizarea cripto cu taxe de 30%. Ministrul indian de Finanțe Nirmala Sitharaman a anunțat un impozit de 30% pe orice venit din transferul de active digitale virtuale, o premieră pentru națiune.

În plus, ea a mai spus că rupia digitală va fi emisă cel mai probabil în perioada 2022-2023. Aceasta fiind prima dată când guvernul indian a oferit o data aproximativa privind lansarea unei monede digitale a băncii centrale (CBDC).

„A existat o creștere fenomenală a tranzacțiilor cu active digitale virtuale. Amploarea și frecvența acestor tranzacții au făcut imperativ să se prevadă un regim fiscal specific”, a spus Sitharaman în discursul critic asupra bugetului indian, care a durat peste două ore.

Vorbind despre adoptarea CBDC-urilor, Sitharaman a spus că o „rupie digitală” va fi „emisă folosind blockchain și alte tehnologii; care va fi emisă de RBI începând cu 2022-2023. Acest lucru va oferi un impuls mare economiei”.

Cuvintele cripto sau criptomonedă nu au fost folosite în discursul bugetului. Totuși, ministrul de finanțe a folosit sintagma „activ digital virtual”. Pe care industria o interpretează ca un termen pentru criptomonede și jetoane nefungibile (NFT). Denumirea și pașii luați nu reprezintă o legalizare clară a cripto. Dar industria consideră acest lucru ca un pas către legitimare.

„India este în sfârșit pe calea legitimării sectorului cripto în India”, a declarat Nischal Shetty, co-fondator și CEO al WazirX, una dintre cele mai mari burse cripto din India.

Shetty a spus că mișcarea de a lansa o rupie digitală bazată pe blockchain este „fenomenală”. Deoarece „va deschide calea pentru adoptarea criptografică” și că „cea mai mare dezvoltare” a fost „claritatea privind impozitarea criptografică. Care va adăuga recunoașterea atât de necesară”. către ecosistemul cripto al Indiei”.

Sumit Gupta, co-fondator și CEO, CoinDCX, a numit bugetul „perspectiv și inspirator”. Adăugând că impozitarea este un „pas în direcția cea bună”.

Sidharth Sogani, fondatorul și CEO al organizației de cercetare a criptomonedei Crebaco, a declarat: „Nu puteți impozita ceva care este ilegal. Prin urmare, aceasta este o mișcare foarte pozitivă a guvernului și este foarte bună pentru industrie. Dacă există clarități fiscale în acest sens. spațiu, probabil că vor intra mai mulți bani”.

Ar putea taxa crypto să respingă investitorii?

Îngrijorarea unor experți este că taxa de 30% ar putea descuraja investitorii.

„Ar putea exista o mișcare în rândul oamenilor care își lichidează portofoliile cripto și se mută pe piața de acțiuni. Taxa de 30% este prea mult.” a spus o sursă de la un important schimb de criptomonede care dorește să nu fie numită.

Shivam Thakral, CEO al BuyUcoin, nu este de acord spunând că „(taxa) este normală și nu prea mare” și este în conformitate cu impozitarea normală în care „dacă câștigați un venit personal de peste 12 lakh pe an, atunci vă aflați în 30% placă oricum.”

O altă sursă din industrie care nu a dorit să fie numită a evidențiat o contradicție în declarațiile guvernului. În trecut, guvernul a spus că încearcă să interzică toate criptomonedele din India, dar va permite anumite excepții pentru a promova tehnologia de bază.

„Cum veți promova tehnologia de bază cu o taxă de 30%”, a întrebat sursa din industrie de la o bursă majoră.

„Prima facie, autodeclararea proprietății cripto și depunerea impozitelor este o mișcare progresivă care arată convingerea guvernului în monitorizarea, validarea și reglementarea evoluției cripto-economiei”, potrivit Gaurav Mehta, fondatorul Catax.

Reserve Bank of India, banca centrală a Indiei, a indicat anterior lansarea unui proiect pilot CBDC în anul fiscal aprilie 2022 până în martie 2023.

Cripto-ecosistemul din India a avut mai multe cerințe care au inclus o clasificare a criptomonedelor. Claritate cu privire la impozitare și un cadru de autoreglementare modelat de industria cripto.

Țara pare să aștepte un consens global privind reglementarea cripto. La începutul acestui an, prim-ministrul indian Narendra Modi a cerut o cooperare globală în domeniul criptomonedelor. Modi a spus că provocările precum cripto nu pot fi abordate de națiuni izolate.

Anul trecut, Sitharaman a declarat Parlamentului că „un nou proiect de lege [criptomonede] este în lucru”, avertizând că „riscul ca criptomonedele să ajungă în mâini greșite este monitorizat”.

Citeste si: Banca Centrală Rusă încă vrea să interzică mineritul Crypto

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: India încă dezbate reglementarea cripto

Leave A Reply