Inchisoare pentru tranzacționare cu Bitcoin pe Dark Web. Khuram Iqbal a fost închis în 2014 pentru diseminarea publicațiilor teroriste și deținerea de informații teroriste. Acum a fost din nou închis, de data aceasta pentru tranzacționare cu criptomonede pe dark web.

Inchisoare pentru tranzacționare cu Bitcoin pe Dark Web. Teroristul condamnat Khuram Iqbal, un cetățean britanic în vârstă de 29 de ani, a fost închis pentru 16 luni după ce a tranzacționat criptomonede pe dark web, potrivit BBC.

Nu este prima dată când Iqbal se confruntă cu închisoare. În 2014, a fost închis pentru diseminarea publicațiilor teroriste și pentru deținerea de informații teroriste, inclusiv revista Inspire a Al-Qaeda. 

La acea vreme, a fost închis pentru trei ani și trei luni; a fost eliberat în mai 2015, dar a revenit la închisoare un an mai târziu. 

El a fost arestat a doua oară pentru încălcarea unui ordin de notificare de 10 ani, prin care nu a spus poliției despre două conturi de criptomonede pe care le controla.

El a pledat vinovat pentru patru încălcări între lunile iulie și august 2019.

Defalcarea activității cripto a lui Iqbal

Între 10 noiembrie 2017 și 20 martie 2021, Iqbal a efectuat 392 de tranzacții cu fonduri depuse în valoare de aproape 12.000 de lire sterline (15.900 USD). 

În ianuarie 2020, Iqbal a făcut trei tranzacții Bitcoin pe un site dark web care a fost folosit pentru vânzarea acreditărilor de card de credit furate. Instanța a auzit că tranzacționarea criptografică a lui Iqbal a fost efectuată printr-un cont la exchange-ul de criptomonede Coinbase.

Se pare că Coinbase a emis un raport de activitate suspectă.

Iqbal le-a spus poliției că de fapt a făcut comerț cu criptomonede, dar a negat că a folosit dark web. Telefonul său mobil confiscat arăta aplicații care permiteau accesul la dark web.

„Natura criptomonedei este că nu este urmăribilă, așa că realitatea este că el a fost în măsură să opereze două adrese de e-mail și două conturi de criptomonede sub radarul poliției”, a spus procurorul Paul Jarvis.

Desigur, criptomonedele sunt urmăribile, așa cum demonstrează această poveste. Lăsând la o parte monedele de confidențialitate , criptomonedele tradiționale precum Bitcoin sunt pseudonime. In timp ce adresele portofelului sunt anonime, tranzacțiile dintre portofel sunt vizibile public pe blockchain. Într-adevăr, mai multe firme precum Chainalysis și-au construit afacerile pe legarea adreselor portofelului cu infractorii și urmărirea tranzacțiilor lor cripto.

La începutul acestui an, fostul director CIA Michael Morell a susținut că „tehnologia blockchain este un instrument criminalistic puternic, dar subutilizat, pentru ca guvernele să identifice activitățile ilicite și să aducă infractorii în fața justiției”. Între timp, Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie a investit luna trecută 670.000 de dolari pentru a instrui personalul cu privire la riscurile de spălare a banilor și finanțare a terorismului prezentate de industria cripto.

 

Share.

Leave A Reply