Retailerul de jocuri va folosi soluția de scalare Ethereum de la Immutable X. Cu granturi în valoare de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltatorii de jocuri cripto.

GameStop va folosi soluția de scalare Immutable X layer-2 pentru Ethereum pentru a-și alimenta viitoarea piață NFT.

Partenerii au înființat un fond pentru a stimula dezvoltatorii de jocuri cu până la 100 de milioane de dolari în granturi totale de token IMX.

Planurile NFT ale GameStop ies în sfârșit la lumină. Astăzi, retailerul de jocuri video a dezvăluit că a ales soluția de scalare Ethereum layer-2 Immutable X ca tehnologie pentru viitoarea sa piață și că companiile au înființat un fond de stimulare de 100 de milioane de dolari axat pe jocurile NFT.

Știam că GameStop plănuia să se construiască în spațiul Ethereum. Deoarece site-ul său de teaser lansat în mai 2021 arăta o siglă Ethereum. Dar nu era clar cum plănuia retailerul să atingă ecosistemul lider NFT.

Immutable X funcționează pe partea superioară a blockchain-ului Ethereum și este conceput special pentru jocuri video bazate pe token și proiecte bazate pe NFT. Moștenește securitatea rețelei principale Ethereum , dar poate gestiona un volum mult mai mare de tranzacții la costuri mult mai mici, cu o amprentă de mediu semnificativ mai mică în acest proces.

În esență, Immutable X preia mai mult de sute de mii de tranzacții gestionate pe propriul blockchain și apoi le înregistrează și le trimite pe rețeaua principală a Ethereum. Immutable X se bazează pe tehnologia StarkWare.

Piața GameStop se va concentra pe articole NFT care pot fi folosite în jocuri, cum ar fi cele cu un model de joc pentru a câștiga .

„Acesta este un salt uriaș înainte pentru industria jocurilor de noroc și blockchain”, a declarat co-fondatorul și CEO-ul Immutable, Robbie Ferguson. „Este o validare suplimentară a faptului că NFT-urile și blockchain-urile au o utilitate extraordinară și ajung la un public mult mai larg.”

Fondul de 100 de milioane de dolari

Companiile au înființat un fond care va oferi până la 100 de milioane de dolari pentru a ajuta la obținerea următorului val de jocuri video alimentate cu NFT.

„Immutable și GameStop se concentrează pe stimularea proiectelor de jocuri pe termen lung, în care AAA sau studiourile de înaltă calitate încearcă să creeze jocuri plăcute atât pentru a juca , cât și pentru a câștiga”, a explicat el. „Viitorul jocurilor de noroc este unul în care drepturile de proprietate digitală sunt inerente, dar jocurile încă trebuie să fie distractive.”

Un NFT acționează ca un act de proprietate pentru un articol digital unic și, în timp ce operele de artă digitale și imaginile de profil au fost cazuri de utilizare proeminente, NFT-urile pot reprezenta, de asemenea, articole din joc.

De exemplu, principalul joc Ethereum, Axie Infinity , are monștri jucabili și terenuri ca NFT-uri tranzacționabile, în timp ce gigantul de jocuri Ubisoft a lansat recent arme și skinuri bazate pe Tezos pentru shooter-ul său online, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint.

Piața mai largă NFT a generat anul trecut un volum de tranzacționare de 23 de miliarde de dolari , conform datelor de la DappRadar, și a înregistrat deja vânzări record în 2022.

Immutable X este deja folosit pentru propriul său joc de luptă cu cărți Gods Unchained, precum și pentru viitoarele jocuri cripto Guild of Guardians și Ember Sword, plus proiecte de la aplicația video socială TikTok, organizatorul de turnee de esports ESL Gaming și multe altele.

„Până acum, dezvoltatorii au fost provocați să creeze articole în joc pe care jucătorii le pot deține cu adevărat datorită taxelor prohibitive de gaz Ethereum ”, a spus Furguson. „Prin baza Immutable X, GameStop încearcă să profite de ecosistemul dominant și deschis al NFT-urilor Ethereum, creând oportunități masive de participare și lichiditate.”

Luna trecută, The Wall Street Journal a raportat că GameStop a angajat o echipă de peste 20 de oameni pentru proiectul său NFT.

În noiembrie, soluția de scalare concurentă Loopring a fost speculată a fi alegerea GameStop de a-și alimenta piața NFT, din cauza referințelor aparente în codul Loopring și a altor presupuse scurgeri. Prețul simbolului Loopring s-a triplat la acea vreme.

Cu toate acestea, chiar dacă GameStop flirta cu alți furnizori, tehnologia lui Immutable X va alimenta în cele din urmă piața NFT. Este de așteptat să fie lansat cândva mai târziu în acest an.

Share.

Leave A Reply