Agenția de aplicare a legii din SUA spune că a existat o creștere a escrocilor care direcționează victimele să folosească ATM-uri cripto fizice și coduri QR pentru a finaliza tranzacțiile.

Biroul Federal de Investigații (FBI) avertizează că a existat o creștere a schemelor frauduloase care folosesc bancomate (ATM) și coduri de răspuns rapid (QR) pentru a facilita plățile.

FBI-ul a declarat că a observat o creștere a escrocilor care direcționează victimele să folosească ATM-uri cripto fizice și coduri QR pentru a finaliza tranzacțiile de plată.

Escrocii vor solicita plata de la victimă și apoi îi vor îndruma să retragă bani din conturile financiare ale victimei, cum ar fi conturile de investiții sau de pensii.

FBI avertizează că va furniza, de asemenea, un cod QR asociat cu portofelul de criptomonede al escrocului, pe care victima să-l folosească în timpul tranzacției.

Escrocul va direcționa apoi victima către un bancomat fizic cu criptomonede pentru a-și introduce banii, pentru a cumpăra criptomonede și pentru a utiliza codul QR furnizat pentru a completa adresa destinatarului. Adesea, escrocul este într-o comunicare constantă online cu victima și oferă instrucțiuni pas cu pas până la finalizarea plății, a spus FBI.

„Este important să rămâneți vigilenți și să nu efectuați plăți către cineva cu care ați vorbit doar online, chiar dacă credeți că aveți o relație cu persoana respectivă”, a sfătuit FBI.

Share.

Leave A Reply