Aproximativ 33,8 milioane USD în active cripto au fost furate de la Crypto.com în urma unei breșe de securitate luni.

 Crypto.com detalii despre cele 483 de conturi compromise. Incălcarea securității Crypto.com devine clară printr-o declarație oficială a exchange-ului din Singapore, după oprirea retragerilor la detectarea „activităților suspecte ” în conturile de utilizator.

Într-o declarație  de joi, Crypto.com a dezvăluit că „4.836,26 ETH, 443,93 BTC și aproximativ 66.200 USD în alte valute” au fost preluate din conturile clienților fără permisiunea acestora. Pierderea totală este în prezent evaluată la aproximativ 33,8 milioane USD, pe valoarea de piață actuală.

În urma unei breșe de securitate, mai mulți utilizatori Crypto.com au depus plângeri că banii lor au fost furați. Cu toate acestea, răspunsurile anterioare ale companiei nu au reușit să potolească îngrijorările.

Luni, în jurul orei 12:46 UTC, sistemele de monitorizare a riscurilor Crypto.com au detectat „activitate neautorizată pe un număr mic de conturi de utilizator”. Tranzacțiile erau autorizate fără ca utilizatorul să introducă controlul de autentificare în doi factori (2FA). conform documentului oficial.

Exchange-ul a continuat prin oprirea retragerilor și revocarea tuturor codurilor 2FA ale clienților. Adăugând și mai multe măsuri de întărire a securității. Au cerut tuturor să se reconnecteze și să-și reactiveze 2FA înainte de a permite doar acțiunile autorizate. Infrastructura de retragere a fost oprită pentru un total de 14 ore.

Pentru a evita ca un astfel de accident să se repete, Crypto.com susține că a implementat un nivel suplimentar de protecție. O nouă adresă de retragere pe lista albă trebuie înregistrată cu 24 de ore înainte de prima retragere.

„Utilizatorii vor primi notificări că au fost adăugate adrese de retragere, pentru a le oferi timp suficient pentru a reacționa și a răspunde”, se arată în comunicat.

Miercuri, Kris Marszalek, CEO al Crypto.com, a declarat pentru Bloomberg că bursa nu a primit nicio comunicare de la autoritățile de reglementare cu privire la eveniment. El a continuat spunând:

„Evident, este o lecție grozavă și ne consolidăm continuu infrastructura.”

Share.

Leave A Reply