Pip este un acronim pentru „procent în punct” sau „price interest point”. Un pip este cea mai mică mișcare de preț pe care o poate face un exchange pe baza convenției pieței valutare. Cele mai multe perechi valutare sunt evaluate la patru zecimale, iar schimbarea pip este ultima (a patra) virgulă zecimală. Un pip este astfel echivalent cu 1/100 din 1% sau un punct de bază .

Ce este un Pip? De exemplu, cea mai mică mișcare pe care o poate face perechea valutară USD/CAD este 0,0001 USD sau un punct de bază.

Cum funcționează pips

Un pip este un concept de bază de schimb valutar (valută). Perechile valutare sunt folosite pentru a disemina cotațiile de schimb prin cotații de licitație și cerere care sunt precise cu patru zecimale. În termeni mai simpli, comercianții de valută cumpără sau vând o monedă a cărei valoare este exprimată în relație cu o altă monedă.

Mișcarea exchange-ului este măsurată prin pips. Deoarece majoritatea perechilor valutare sunt cotate cu maximum patru zecimale, cea mai mică modificare pentru aceste perechi este 1 pip. Valoarea unui pip poate fi calculată împărțind 1/10.000 sau 0,0001 la cursul de schimb.

De exemplu, un comerciant care dorește să cumpere perechea USD/CAD ar cumpăra dolari americani și, în același timp, ar vinde dolari canadieni. În schimb, un comerciant care dorește să vândă dolari SUA ar vinde perechea USD/CAD, cumpărând în același timp dolari canadieni. Comercianții folosesc adesea termenul de „pips“ .

Perechile de yeni japonezi (JPY) sunt cotate cu 2 zecimale, marcând o excepție notabilă. Pentru perechile valutare, cum ar fi EUR/JPY și USD/JPY , valoarea unui pip este 1/100 împărțită la cursul de schimb. De exemplu, dacă EUR/JPY este cotat la 132,62, un pip este 1/100 ÷ 132,62 = 0,0000754.

Exemplu real de Pip

O combinație de hiperinflație și devalorizare poate împinge ratele de schimb până la punctul în care acestea devin imposibil de gestionat. Pe lângă impactul asupra consumatorilor care sunt forțați să dețină cantități mari de numerar. Acest lucru poate face tranzacționarea necontrolată, iar conceptul de pip își pierde sensul.

Cel mai cunoscut exemplu istoric în acest sens a avut loc în Republica Weimar din Germania. Când cursul de schimb sa prăbușit de la nivelul său de dinainte de Primul Război Mondial de 4,2 mărci per dolar la 4,2 trilioane de mărci pe dolar în noiembrie 1923.

Un alt exemplu este lira turcească, care a atins un nivel de 1,6 milioane pe dolar în 2001. Pe care multe sisteme de tranzacționare nu l-au putut găzdui. Guvernul a eliminat șase zerouri din cursul de schimb și l-a redenumit noua liră turcească. În ianuarie 2021, cursul mediu de schimb se situează la un nivel mai rezonabil de 7,3 lire pe dolar.

Ce este Web 3.0?

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Cum sa citesti graficul de pret ca un profesionist – 4Crypto.Ro

Leave A Reply