Bitcoin a depășit 57.000 USD duminică, deși investitorii urmăresc nervoși răspândirea variantei omicron a coronavirusului.

Buna seara. Iată ce se întâmplă în această seara:

Mișcările pieței: Bitcoin se tranzacționa la peste 57.000 USD, deși investitorii sunt îngrijorați de răspândirea variantei omicron COVID-19.

Bitcoin și-a recuperat o parte din pierderile din ziua de „Black Friday”, când a scăzut cu peste 8% în urma știrilor despre o nouă tulpină COVID-19 numită omicron. La momentul publicării, bitcoin se tranzacționa peste 57.000 USD, în creștere cu peste 4,5%

Organizația Mondială a Sănătății a etichetat Omicron drept „o variantă de îngrijorare”, ceea ce înseamnă că ar putea fi mai transmisibil și mai virulent. SUA, printre alte țări, au impus restricții de călătorie în Africa de Sud, unde varianta părea să apară prima, și în alte șapte țări din Africa de Sud.

Prețurile pentru majoritatea criptomonedelor alternative (altcoins) au scăzut și ele vineri. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră, a scăzut pentru scurt timp sub 4.000 de dolari vineri și apoi din nou duminică, în ciuda faptului că Ethereum, blockchain-ul său subiacent, a atins o nouă etapă. Datele de la Dune Analytics au arătat că adresele unice de pe Ethereum – totalul utilizatorilor de finanțe descentralizate de pe blockchain – au spart patru milioane săptămâna trecută (rețineți că un utilizator poate avea mai multe adrese). La momentul publicării, eterul se ridicase la aproape 4.300 USD.

Similar cu piața tradițională de active , soarta pieței cripto s-ar putea confrunta cu săptămâni de incertitudine, în timp ce investitorii așteaptă impactul potențial al omicron. Bitcoin Fear and Greed Index, care măsoară emoțiile pieței, a intrat sâmbătă pe teritoriul „fricii extreme”, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii septembrie.

Evenimente importante

8:30 a.m. HKT/SGT (12:30 a.m. UTC): Australia company gross operating profits (Q3)

4 p.m. HKT/SGT (8 a.m. UTC): Spain consumer price index (Nov. YoY)

4:30 p.m. HKT/SGT (8:30 a.m. UTC): Press conference by Bank of Japan Governor Haruhiko Kuroda

5:30 p.m. HKT/SGT (9:30 a.m. UTC): U.K. money supply (Oct. YoY)

Share.

Leave A Reply