Cele mai importante criptomonede Bitcoin și Ethereum au scăzut cu peste 10% în ultimele 24 de ore, piața totală pierde 300 de miliarde de dolari.

Piața cripto este din nou o mare rosie, Bitcoin scăzând la un minim de 58.603 USD la momentul scrierii.

Potrivit datelor furnizate de Coinglass, în ultimele 24 de ore au fost lichidari în valoare de 807,78 milioane de dolari. Lichidările Bitcoin reprezintă mai mult de 30% din acest total.

Ethereum, al doilea activ digital ca mărime după capitalizarea pieței, a scăzut, de asemenea, cu 12,7% și a atins 4.116 USD, la momentul scrierii.

Măcelul de astăzi vine la scurt timp după ce ambele criptomonede s-au bucurat de noi maxime, săptămână de săptămână. Pe 9 noiembrie, atât Bitcoin, cât și Ethereum au atins noi maxime istorice de 69.0444 USD, respectiv 4.878 USD.

Inclusiv Binance Coin, Solana, Cardano, XRP, Polkadot și Dogecoin, sunt, de asemenea, în scădere, capitalizarea de piață cripto combinată scăzând de la peste 3 trilioane de dolari luni până la 2,7 trilioane de dolari.

Ce a scăzut Bitcoin, Ethereum?

În timp ce impulsul exact din spatele prăbușirii pieței de astăzi este dezbătut, există mai multe evoluții descendente care ar putea fi atribuite ultimei acțiuni ale prețurilor.

Președintele SUA Joe Biden a semnat luni o lege privind investițiile și locurile de muncă în infrastructură de 1,2 trilioane de dolari, care includea dispoziții controversate privind impozitarea criptografică pentru entitățile care acum pot fi definite ca „brokeri”, chiar dacă aceste entități nu se ocupă de fapt de fonduri.

Senatorii Cynthia Lummis și Ron Wyden s-au opus cu fermitate proiectului de lege. Ambele au introdus acum o inițiativă legislativă alternativă care ar vedea ca anumiți actori să fie excluși de la cerințele de raportare fiscală.

Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a Chinei (NDRC) a anunțat marți că își dublează eforturile guvernului de a elimina activitățile miniere de criptomonede din țară.

Acest val de știri bearish pare să fi stins optimismul în plină expansiune.

Share.

Leave A Reply