Un sentiment ciudat de déjà vu pătrunde pe piețele cripto, deoarece Black Friday oferă o oportunitate de cumpărare rară la fel ca in 2020.

Bitcoin ( BTC ) ar putea fi în scădere cu 20% față de maximele istorice, dar aceasta este o oportunitate de a cumpara, susțin analiștii.

Black Friday își face simtita prezenta în cripto în acest an, deoarece atât Bitcoin, cât și multe altcoin-uri se tranzacționează la cel mai scăzut nivel din ultimele șase săptămâni.

Îndoieli la 53.000 USD

După o vânzare peste noapte declanșată de o scădere a dolarului american și de piețele macro zdruncinate de o nouă variantă de coronavirus, BTC/USD se tranzacționează aproape de 54.000 de dolari.

Pe măsură ce mass-media evidențiază căderea, alții sunt însă departe de a fi îngrijorați – prețurile actuale oferă probabil o oportunitate de aur de intrare.

În ceea ce privește țintele pe termen scurt, gazda podcastului Scott Melker a avertizat cu privire la efectul de turma, așteptându-se la niveluri și mai mici să cumpere.

„Toți se pare că vrem să vedem 53K, ceea ce înseamnă, de obicei, că ajungem la 53,5K”.

„Mulțimea primește rareori ceea ce își dorește.”

În semn că vânzările probabil nu s-au încheiat încă, ratele de finanțare la bursele rămân ridicate, în ciuda lichidărilor de 24 de ore care se apropie de 700 de milioane de dolari .

Îți amintești ultima Black Friday?

Între timp, Melker a subliniat, în plus, corelația neobișnuită dintre dolarul american și Bitcoin, mulțumită, în mod noțional, zgomotului virusului.

După cum notează adesea Cointelegraph , Bitcoin tinde să prezinte o corelație inversă cu USD, acesta din urmă a întrerupt vineri o serie lungă de câștiguri.

Departe de a alimenta puterea Bitcoin, totuși, cea mai mare criptomonedă a căzut în pas atât cu piețele macro, cât și cu indicele valutar al dolarului american (DXY).

Între timp, datele istorice servesc ca un memento în timp util că chilipirurile de Black Friday sunt o temă comună pentru Bitcoin.

La sfârșitul lunii noiembrie 2020, BTC/USD a scăzut la aproximativ 16.400 USD – doar pentru a continua să abordeze și să învingă 20.000 USD pentru prima dată în trei ani.

BTC/USD din noiembrie 2020

Share.

Leave A Reply