Binance și-a retras cererea pentru o licență din Singapore după ce a anunțat o „refocalizare” a planurilor sale în țară.

Binance se retrage Singapore. Bursa de criptomonede Binance și- a retras cererea de licență în Singapore. Vestea vine pe fondul unui anunț din partea bursei că își va „refocala” operațiunile din Singapore într-un „centru de inovare blockchain”.

Binance Asia Services – entitatea din Singapore a bursei – va conduce această misiune cu scopul de a dezvolta ecosistemul blockchain global. 

„Singaporul este un centru fintech vibrant, iar Asia de Sud-Est este o regiune importantă pentru noi. Intenționăm să facem noi investiții în regiune. Singapore fiind unul dintre centrele de tehnologie, cercetare și dezvoltare”, a declarat Richard Teng, CEO Binance Singapore, într-o declarație pregătită. 

„Întotdeauna punem utilizatorii noștri pe primul loc. Așa că decizia noastră de a închide Binance.sg nu a fost luată cu ușurință. Prioritatea noastră imediată este să ajutăm utilizatorii noștri din Singapore să-și tranzite deținerile către alte portofele sau alte servicii terțe”, a adăugat Teng. 

„Binance a făcut o investiție considerabilă în bursa reglementată HGX săptămâna trecută. Această investiție a făcut ca propria noastră aplicație să fie oarecum redundantă”, a spus el. 

Este posibil ca CZ să fi spus că cererea lor pentru o licență a devenit redundantă. Dar decizia bursei de a-și retrage licența marchează sfârșitul unei încă încercări nereușite de a obține licențele de operare corespunzătoare. La fel ca ceea ce s-a întâmplat în Marea Britanie.

Binance și Singapore

Binance se retrage Singapore. În mijlocul verii de reglementare de coșmar a lui Binance, schimbul a avut probleme și cu Autoritatea Monetară din Singapore (MAS).

În august, Binance Asia Services a fost scutită temporar de a avea nevoie de o licență în conformitate cu Legea serviciilor de plată din Singapore. Acest lucru se datorează faptului că entitatea desfășura activități care urma să fie reglementate înainte ca Legea să intre în vigoare în ianuarie 2020. 

Acest lucru a permis MAS să revizuiască cererile de licențe retroactiv. Cu toate acestea, nu a existat niciodată o garanție că schimbul va avea succes în propria aplicație.

„Suntem conștienți de acțiunile întreprinse de alte autorități de reglementare împotriva Binance. Vom urmări, după caz, solicitantul”, a declarat anterior un purtător de cuvânt al MAS pentru Decrypt.

În plus, purtătorul de cuvânt al MAS a spus că un „număr semnificativ” de firme similare cu Binance și-au văzut respinse cererile pentru licențe. 

O lună mai târziu, MAS a plasat Binance pe Lista de alerte pentru investitori a țării. Entitățile adăugate la această listă fac acest lucru atunci când MAS consideră că „s-ar putea să fi fost percepute în mod greșit ca fiind licențiate sau reglementate de MAS”.

Share.

Leave A Reply