Banca Centrală a Rusiei pare gata să interzică mineritul, în ciuda comentariilor recente din partea președintelui Vladimir Putin.

Banca Centrală Rusă încă vrea să interzică mineritul Crypto. VC.ru a raportat că Banca Centrală și-a repetat acum apelurile pentru interzicerea „cel puțin” a criptominerilor – dacă nu a tranzacționării în sine.

Banca Centrală a susținut că mineritul este o „activitate care reprezintă o amenințare pentru cetățeni și economie”, deoarece „creează o cerere pentru infrastructura legată de criptomonede”, despre care a spus că va îmbrățișa diverse „efecte negative asociate” token-urilor.

A cerut o „interzicere” a mineritului, dar a remarcat că nu toate jetoanele necesită minerit, susținând că rețelele de minerit și blockchain nu sunt sinonime.

Banca a susținut că mineritul reprezintă un risc pentru sănătatea rețelelor energetice și a adăugat că industria „reprezintă, de asemenea, o amenințare directă pentru mediu”, susținând că în 2021, mineritul Bitcoin și Ethereum a provocat emisia de 78 de milioane de tone de dioxid de carbon în atmosferă, aceeași cantitate care ar fi produsă de 15,5 milioane de masini.

Banca a făcut, de asemenea, trimiteri la comentariile recente ale lui Erik Thedéen, vicepreședintele Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe, care în această lună a cerut UE să „interzică” cripto miningul (PoW) cu dovadă de lucru, apeluri care au fost îndeplinite cu derizoriu din partea sectorului cripto.

Cu toate acestea, este probabil ca Banca Centrală să găsească puțini aliați în guvern atunci când vine vorba de interdicțiile cripto. Octagon a raportat că Ministerul Dezvoltării Digitale al națiunii consideră că o interdicție a circulației criptomonedelor ar „încetini ritmul de dezvoltare a industriei IT și ar face-o necompetitivă”.

Ministrul departamentului, Maksut Shadayev, a declarat:

„Introducerea oricăror restricții privind emiterea și circulația criptomonedelor va duce la stagnarea dezvoltării industriei soluțiilor blockchain. Orice restricție de reglementare în acest sens va duce la o ieșire de specialiști în alte țări.”

Între timp, agenția americană de rating de credit Fitch Ratings a avertizat că propunerile inițiale ale Băncii Centrale, dacă sunt acceptate, ar putea contribui la „limitare” „expunere a sistemului financiar rus la riscurile asociate cu sectorul emergent” – dar în detrimentul inovației.

Într-un comunicat de presă , firma a declarat că măsura „ar putea împiedica difuzarea tehnologiilor care ar putea îmbunătăți productivitatea”. Ei au spus că o interdicție „ar trebui să crească capacitatea autorităților de a monitoriza și gestiona fluxurile financiare, care altfel ar putea fi erodate de creșterea tranzacțiilor cu criptomonede”.

Dar, a adăugat, o represiune ar „bloca și activitatea potențială generatoare de venituri și ar putea încetini angajamentul băncilor ruse cu tehnologiile care stau la baza sectorului criptomonedei”. 

Acest lucru ar putea „încetini răspândirea inovațiilor bazate pe criptomonede”, a menționat agenția, riscând pierderea inovațiilor care ar putea „îmbunătăți viteza și securitatea plăților sau a lichidității activelor prin tokenizare”.

După cum s-a raportat anterior, Putin a îndemnat Banca Centrală să se grăbească și să își rezolve problemele legate de cripto cu guvernul, dintre care o mare parte este pro-business și favorizează „reglementările, nu interdicțiile”.

Un grup de lucru pentru reglementarea cripto, care cuprinde reprezentanți ai Băncii Centrale, precum și parlamentari de frunte, șefi de minister și oficiali din industrie, s-ar putea reuni încă de săptămâna aceasta.

Putin a făcut o notă prudentă, dar oarecum pozitivă, a „capacităților” Rusiei în sectorul cripto, menționând faptul că anumite regiuni au o abundență de surplus de putere și făcând referire la preponderența națiunii în ceea ce privește dezvoltatorii cripto. 

Națiunea ar putea fi deja de facto al doilea cel mai mare miner Bitcoin din lume, după SUA. În această iarnă, Kazahstanul vecin a renunțat efectiv la multe dintre propriile operațiuni miniere în urma unei crize energetice care a dus la tulburări sociale sângeroase.

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: India se îndreaptă spre legalizarea cripto cu taxe de 30%

Leave A Reply