Anul acesta si de aici inainte, lumea cripto va continua să vadă dezvoltarea infrastructurii, proliferarea protocoalelor, extinderea metaversului, evoluția jetoanelor nefungibile (NFT), precum și o reglementare sporită, potrivit lui Michael Sonnenshein, CEO-ul major la firma de investiții în active digitale Grayscale.

Într-o scrisoare către investitori, CEO-ul și-a luat un moment să privească înapoi, afirmând că „este remarcabil locul în care ne aflăm astăzi, comparativ cu acum 12 luni”.

Crypto și Web3 se bucură de o atenție și acceptare sporită de către mass-media, autoritățile de reglementare, instituțiile financiare vechi și liderii mondiali. Prin urmare, cripto își crește continuu amprenta și devine „în continuare țesut în economia globală”, potrivit Sonnenshein.

În ceea ce privește privirea sa asupra viitorului cripto, CEO-ul spune că se concentrează pe „imaginea de ansamblu”, enumerând cinci tendințe cheie de urmărit în 2022 și mai departe:

1. Dezvoltarea infrastructurii cripto

Economia digitală necesită instrumente și servicii care facilitează accesul și utilizarea cripto, motiv pentru care infrastructura cripto va continua să crească. Acestea includ schimburi, portofele și software de analiză.

„Pe măsură ce criptoeconomia și piețele financiare existente devin din ce în ce mai împletite, acestea sunt probabil să ofere unele dintre cele mai convingătoare oportunități de investiții pe termen lung.”

2. Mai multe protocoale decât oricând 

Creșterea numărului de protocoale cripto diferite este „uimitoare” și nu se opreste aici, consideră CEO-ul.

„Sortarea acestor protocoale pentru a separa grâul de pleavă continuă să fie o provocare, necesitând cunoaștere profundă atât a tehnologiei, cât și a pieței.”

3. Extinderea Web3 și a metaversului

Experiența Web2 este definită de marile corporații centralizate, utilizatorii fiind produsul și mijlocul de generare a veniturilor, susține Sonnenshein. Pe de altă parte, Web3, care, conform CEO-ului, include metaversul, arată oportunități pentru un viitor digital în care utilizatorii își controlează datele și amprenta digitală în toate „punctele focale ale angajamentului societal”, cum ar fi comerțul, jocurile, divertismentul. , știri și rețele sociale.

„Web3 inversează scenariul și dă putere utilizatorilor într-un mod revoluționar.”

4. Cazuri de utilizare NFT dincolo de arta digitală

Potrivit CEO-ului, iterația actuală a NFT este limitată, mai ales la arta digitală – cu toate acestea, acest lucru se va schimba pe măsură ce acestea continuă să evolueze de-a lungul anilor în cazuri de utilizare „mai sofisticate”. Acest lucru va fi observat în special în domenii precum autenticitatea, proveniența și proprietatea, precum și în sectoare, inclusiv în modă, muzică, jocuri, imobiliare și bilete.

„Discursul public și impulsul în jurul NFT-urilor demonstrează valoarea materială a verificării digitale.” 

5. Noi reglementări și politici

Grayscale constată că o reglementare sporită este atât inevitabilă, cât și benefică. Sonnenshein susține că nu am mai văzut până acum autoritățile de reglementare și factorii de decizie implicați și articulați despre ecosistemul cripto așa cum sunt acum.

„Acest lucru permite conversației să se schimbe la modul în care aceste noi tehnologii – atunci când sunt furnizate cu cadre de reglementare adecvate – pot înflori, păstrând companiile cripto în Statele Unite și stabilind un standard global pentru reglementarea criptografică.”

Revenind la comentariul CEO-ului despre cât de departe a ajuns industria în doar un an, el a remarcat, de asemenea, că este ușor să uităm că suntem încă în primele zile – iar aceasta este cea mai interesantă parte despre cripto, spune el.

Pierderea din vedere a acestei vârste fragede, susține Sonnenshein, „Ii face pe mulți să facă predicții care sunt premature sau nefondate”. De exemplu, el spune că activele digitale și/sau metaversul nu vor înlocui lumea fizică sau clasele tradiționale de active – ci le vor crește, declarând:

„În timp ce calea economiei digitale este relativ necunoscută, realitatea noastră este din ce în ce mai mult o fuziune a lumii analogice și digitale.” 

Share.

Leave A Reply